वार्ड नं. १४ को वेबसाईट  पेजमा तपार्इलार्इ  स्वागत छ !

नेपालको कर्णाली प्रदेश अन्तर्गत रुकुमको पश्चिम भागमा अवस्थित रहेको चौरजहारी नगरपालिकाको स्थापना हुनु भन्दा पहिला विजयश्वरी, कोटजहारी, खोलागाउ, नुवाकोट र पुर्तिमकाडाँ गाविसको ९केही भाग० रुपमा रहेको थियो । स्थानीय तह गठन हुनुभन्दा पहिला स्थानिय निकायको रुपमा विजयश्वरी गाविस र कोटजहारी  गाविस मिलि चौरजहारी नगरपालिका मिति २०७२।०६।०१ मा स्थापना भएको थियो । संघीयता सहितको संविधानको मर्म अनुरुप मिति २०७३।११।२७ गते नेपाल अधिराज्य भरि ७५३ स्थानीय तहको गठन भइ नेपाल राजपत्रमा समेत प्रकाशित भयो । यसै सन्दर्भमा यस  चौरजहारी नगरपालिकाको  क्षेत्रफल  १०७ वर्गकिलोमिटर रहेको छ भने यहाँको जनसख्या २७४३८ रहेको छ । पहाडी  जिल्ला रुकुमको सन्दर्भमा यो चौरजहारी  नगरपालिका आर्थिक एंव पुर्वधार विकासको दृष्टिकोणले निकै सम्भावना  भएको नगरपालिका हो । यहाको भौगोलिक वनावट र प्राकृतिक श्रोत साधनमा निकै अगाडी रहेको छ ।भने चौरजहारी नगरपालिका हाल को वडा नं। १४ साविक को  नुवाकोट गा.बि स वडा न।ं१,२,४९ हाल वडा न।ं १४बनेकोछ । भने यसको वडा कार्यलय को कार्यलय डारेअम्रै मा रहेको छ भने त्यहाँको कुल  महिला ः १६५० , पुरुष ः१८२६ जम्मा संख्या ः३४७६ रहेको छ  भने जम्मा घरधुरी संख्या ५३० रहेको छ  .

क्र.स

साविकका नंपा । गा.वि.स.